el pueblo unido jamás será vencido

"Vivo en la comunidad de Eloy Alfaro, amando a la tierra, a la Pacha Mama. Sueño con la igualdad, sin discriminaciones de raza, género, religión; anhelo que se acaben los regionalismos, las luchas generacionales; que haya respeto por el medio ambiente, por el campo, por la ciudad, por lo nuestro." Så framhåller Pedro de la Cruz, ordförande för organisationen för minoritetsbefolkningar i Ecuador, FENOCIN, på sin blogg. "Jag drömmer om jämlikhet, jag längtar efter ett slut på regionaliseringen som pågår och jag önskar respekt för det som är vårt". Så enkelt.

Min vän Manuela Cobacango, en av huvudrepresentanterna för FENOCIN och ersättare för Pedro de la Cruz under hans åtagande som engagerad på regeringsnivå, sa under en konferens i president Rafael Correas närvaro: "Buscamos que la marginación y explotación se quede atrás y por eso saludamos y ratificamos nuestros respaldo al Gobierno Nacional, que está luchando por ese cambio". FENOCINs sympatier med den sittande regeringen har genererat i ett nära samarbete för en diversifiering av nationens makt- och resurstillgångar och möjligheter till utveckling. Som vanligt kämpar David mot Goliat i kampen för mänskliga rättigheter och upprättelse efter seklers förtryck.

Manuela är 25 år och tillhör den nya generationen ecuadorianer som har bestämt sig för att orka utmana koloniala strukturer och den kapitalistiska globaliseringen. "A change we can believe in".

Comments

Popular posts from this blog

Det kom ett brev

Två tankars konst

Det du ser är det du får?