sa manga vagar att ga


Namnet pa min blogg, "Hay tantos caminos por andar", ar spanska med betydelsen: "Det finns sa manga vagar att ga".

Konkreta vagar handlar ofta om standard. Halor eller asfalt. Omgivningar med valbargad bebyggelse eller slitna skjul. Motande nytvattade, valpolerade fordon eller skramlande pickups foljda av tunga lastbilar vars avgasrening sallan gynnar den grona omgivningen.

Abstrakta vagar saknar ofta slut. De handlar om utveckling, framtidstro och engagemang till foljd av de positiva resultat som uppnatts. Abstrakta vagar kan motivera. Innehaller ofta samma halor som de konkreta vagarna, men samma halor kan fyllas av stod fran manniskor ej fysiskt men likval narvarande.

Under den tva manader langa resan i Sydamerika och under besoken pa Barnfondens kontor och projekt i Ecuador, Bolivia och Brasilien har jag sett manga vagar. De konkreta har kantats av Ander, palmer och vackra manniskor. Men aven stora sophogar, utbredd oken och blickar fran manniskor vars ogon saknar kraft. De abstrakta vagarna har fargats av frustration och hopploshet. Liksom engagemang som nastan gar att ta pa och gladje som gjort mig glad i magen.

Vagar handlar ofta om val. Beslut anger riktning.

Och ratt riktning kan ge resultat.

Comments

Anonymous said…
Stina jag är helt rörd av dina ord, de som du upplevt måste tas tillvara på. Du är så bra på att sätta ord på upplevelser, sätta fingret på problem, peka vilken väg man kan gå.

Välkommen hem!
Sätt dig ner och skriv boken nu.
& God Jul till er i Blekinge
/ Therese på Barnfonden

Popular posts from this blog

Det kom ett brev

Det du ser är det du får?

Två tankars konst