blommor, yoghurt och hoppfullhet















José Manuel Yaule ar den stolta projektansvarige pa projekt 2679 Camino a la Esperanza i byn Patutan, Latacunga. Under de 12 ar som CCF/Barnfonden har arbetat i byn har han borjat fa betalt forst de senaste sex aren da han har arrenderat ut sin mark till projektets mikroforetag. Aktiviteten ar i full gang i varje horn av byn. Har finns blomsterodlingar med nejlikor och rosor, tegelbrukstillverkning, yoghurttillverkning producerad av mjolk fran byn, forellodling och gronsaksodling. Entreprenorsandan ar stor. Man vill mycket. Det man saknar nu ar mer kunskap. Mer kunskap om andra vaxtsorter for att utoka odlingarna och forbattra vaxtkvaliteten. Mer kunskap om hur man kan minska anvandningen av kemikalier vid vaxtodlingen, med samma utdelning som tidigare. Och mer foretagsekonomisk kunskap, for att kunna oka insikten om vikten av mikrokrediter och om hur man kan uppna den basta tillvaxten.

Projektet stodjer ca 500 familjer. Utvecklingen har varit patagligt positiv for byns familjer. CCF/Barnfondens kontors vagg pryds av en malning som forklarar de rattigheter barn kan krava av sin vuxna omvarld. Halsa, utbildning, karlek, utveckling osv. Vaggen vetter mot byns torg. Det marks att organisationens arbete har och har haft stor betydelse for byn.

Det glader mig att jag guidas runt av tre man. Ofta mots jag annars av kvinnor pa kontoren, i projekten och i familjerna. I en machokultur dar kvinnan ofta har en lagre position i familjen men ofta far ta ett stort ekonomiskt ansvar, ar det hoppfullt att se ett stort antal man som arbetar aktivt for familjernas och byns utveckling.

Comments

Anonymous said…
Hej Stina,
Å, vad spännande det låter....

Vi följer din väg genom länderna där långt borta......som genast känns mycket närmare med dina målande beskrivningar.

Men du, ta hand om dej och se till att bli frisk.
Kram Karin
Anonymous said…
Hej Stina,
Så roligt det är att få ta del av dina upplevelser och möten. Läser man det du skriver om projektet Camino a la Esperanza så förstår man att det skett en enorm utveckling i området, mycket tack vare stöd från faddrar och givare. Innan projektet startade så led många barn i området av undernäring och parasiter. När projektet började arbeta i området så inledde man med hälsokampanjer och med att bygga vattencisterner. Utvecklingen har verkligen gått framåt. Tack vare hårt arbete och engagerade familjer så möts du av blomstrande odlingar. Det är så roligt att höra att projektets arbete gått från att bekämpa parasiter till att utveckla jordbruket och produktionen i området.
/Elin, Barnfonden
Anonymous said…
Hola Stina,

Jag reser med dig, i fantasin!

Vilken fin beskrivning du ger av ditt möte med människorna och deras situation i projekten.

Hoppas du kryat på dig ordentligt och kan njuta av allt som kommer i din väg.
Kram Eva/Barnfonden

Popular posts from this blog

Regine och Søren

Davids kamp mot läkemedelsbolagen

Om varandets varande