hoga berg och djupa engagemang

De fyra dagarna vi har tillbringat i Ecuador kanns som manga fler. Intrycken overtraffar varandra, aven om de inte alltid ar behagliga...
Samtidigt som turisten i mig behagas av vackra berg och grona dalar, glada manniskor och skarpa farger, sa far vi se en annan sida av landet ocksa. Den sidan som det inte berattas om i turistbroschyrerna och personalen pa hotellet helst inte vill kannas vid. Fattigdomen och misaren.
Vi har annu inte besokt nagra projekt som Barnfonden samarbetar med, vilket vi dock kommer gora snart. Istallet har vi fatt folja aktiviteter som FENOCIN och UNOCC stodjer i landet. Dessa organisationer arbetar for minoriteter i Ecuador, exempelvis lantbrukare, ursprungsbefolkning, svarta och kvinnor, och deras rattigheter, och far ekonomiskt stod fran exempelvis UBV, Utbildning for BistandsVerksamhet, i Sverige. Vi har fatt folja med Manuela och Mercedes upp i bergen dar man forsoker odla i kylan, trots brist pa fron, plantor och plast som kan fa vaxterna att gro snabbare. De ar stolta over sin marsvinsproduktion som har forbattrats i projekten. Och de onskar att vi fortsatter stodja de.
FENOCIN arbetar ocksa aktivt i den valkampanj som pagar i landet. Pa sondag kommer man halla den andra omgangen i presidentvalet. Noboa ar marknadsliberalen som sags halla overklassens intresse for viktigast medan Correa lovat att stodja minoriteterna i landet. Nar jag fragar vannerna har om de tror att Correa kommer gora stor skillnad for underklassen om han vinner, svarar de:
"Troligen inte, men Noboa kommer gora mer skada". Tilltron till de styrande i landet har for lange sedan naggats i kanten...

Comments

Anonymous said…
Roligt att höra om er resa. Jag önskar jag var med i ett litet hörn av din ryggsäck!

Popular posts from this blog

Det kom ett brev

Det du ser är det du får?

Två tankars konst