med onskan om en Bright Future

Dagens besok pa Barnfondens/CCFs huvudkontor i Quito var informativt. Det kom mycket att handla om det nya programmet Bright Futures som haller pa att utvecklas i de olika programlanderna. Programmet stravar efter att i annu hogre grad an tidigare oka inflytandet hos de lokala omradesansvariga och familjerna. Detta for att de lokala omradena annu snabbare an tidigare ska kunna bli oberoende och sjalvforsorjande. Genom okat inflytande over den egna utvecklingen kan en positiv utveckling ske snabbare. Programmet kommer aven innebara en okad jamlikhet mellan givaren och den familj som tar emot det ekonomiska stodet. Och jamlikhet, oavsett kon, ursprung etc., ar en av grundpelarna for den utveckling som organisationen efterstravar.

Det ar intressant att vara i ett land under en valkampanj. Aven personalen pa huvudkontoret paverkas av den andra omgangen av presidentvalet som sker pa sondag. Forhoppningen ar att utgangen av valet kommer forbattra organisationens arbete i landet.
"Det mest logiska hade varit om var regering utforde det arbete vi utfor. Hjalpen utifran ska inte behovas. Men sa lange vi har korrumperade regeringar som ser mer till sina egna intressen an barnens, framtidens, sa kommer denna organisations arbete vara nodvandig" sa Yani, fadderserviceansvarig pa huvudkontoret.

Comments

Popular posts from this blog

Det kom ett brev

Det du ser är det du får?

Två tankars konst