med ohållbara argument som främsta argument

Sverigedemokraterna har idag inlett sitt riksårsmöte, i Karlskrona. Efter att ha nekats tillträde på flera konferenscenter, i såväl Sverige som Danmark, har kommunen, med ett tidigare rykte som ett starkt fäste för landets nynazister, nu tillåtit partiet att mötas i staden. Det var en trött Björn Fries, som länge arbetat mot förekommande nynazistiska sympatier i såväl Karlskrona som nationellt, som i Sydnytt konstaterade att arbetet mot dessa icke-demokratiska värderingar fortsätter.

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder liknar, enligt Blekinge Läns Tidning, dagens Sverige vid en öststat. "I Skåne står vi i dag och tittar längtansfullt över Öresund på samma sätt som DDR-invånarna en gång blickade över Berlinmuren", säger han.

På Sverigedemokraternas hemsida www.sverigedemokraterna.se kan man läsa att partiet anser sig vara "ett parti i mitten på den politiska skalan. Partiet tar avstånd från såväl marxism, som nazism. Partiet vill skapa en anda av fosterlandskärlek och gemenskap, och ett samhälle där idealism, ansvarstagande och samarbete uppmuntras. Sverigedemokraterna vänder sig därför till alla svenskar oavsett bakgrund och status i samhället".

Samtidigt applåderas under riksårsmötet ett förslag gällande att förbjuda all islamisk verksamhet i Sverige, se http://sydsvenskan.se/sverige/article239481.ece, och partiet menar i sin partipresentation att det inte finns något exempel på ett mångkulturellt samhälle som fungerar. Intressant skulle vara att be SDs partiledare Jimmie Åkesson räkna upp antal etniskt homogena samhällen i världen. Forskning visar att det endast skulle gå att nämna ett fåtal.

Vidare hävdar man "att varje folk har rätt till autonomi och till överlevnad som folk. Alla människor har lika värde". Partiet framhåller att byken är tvättad och att det efter 1995 vidtogs "ett omfattande upprensningsarbete" för att hålla "olämpliga personer" med exempelvis nazistsympatier och brottsbelastning borta.

Partiet visar upp en mer sansad sida. Vilket kan få konsekvensen att mer sansade väljare ger partiet sitt framtida stöd. Frågorna måste diskuteras. På ett sansat sätt. I en såväl sansad som hetsig diskussion håller inte Sverigedemokraternas argument om ett homogent samhälle i en allt mer globaliserad värld.

Comments

Popular posts from this blog

Det kom ett brev

Två tankars konst

Det du ser är det du får?